Lommel

Lommel

loont

Het Kaaswichtje

Kaaswichtje

Anneke den Hertog opende midden februari van dit jaar haar eigen zaak Het Kaaswichtje in de Kerkstraat. Stad Lommel streeft ernaar om, naast de ondernemers die al enkele jaren hun zaak uitbaten in Lommel, ook de startende ondernemers te ondersteunen met diverse subsidies, coachingsessies en meer.

Anneke: “Als startende ondernemer heb ik kunnen rekenen op de starterssubsidie van Stad Lommel. Dit financiële duwtje in de rug was meer dan welkom aangezien het als starter financieel soms zwaar kan worden omwille van de vele investeringen. Daarnaast is het ook altijd spannend om een zaak in detailhandel te starten waardoor een extra buffer meer dan welkom is. Zeker na de coronacrisis die alles nog net iets spannender heeft gemaakt.”

Verdere ondersteuning
“Stad Lommel focust niet alleen op startende ondernemers. Naast de subsidie voor starters is er ook een subsidie voor gevelrenovaties en één voor de renovatie van leegstaande handelspanden. Zelf heb ik ook wat veranderingen aangebracht aan dit pand, zoals het plaatsen van een extra wand om zo de winkel af te sluiten van de opslagruimte. Daarnaast heb ik onlangs ook deelgenomen aan de coachingsessies voor Lommelse ondernemers. Als ondernemer vind ik dus zeker dat er voldoende ondersteuning is vanuit Stad Lommel.”

Pandendatabank
“De pandendatabank is ook een aanwinst. Zelf heb ik ook een tijdje moeten zoeken naar een geschikt handelspand. Zo kunnen niet enkel mensen die een pand aanbieden hun pand makkelijker op de markt brengen, maar kunnen startende ondernemers die op zoek zijn naar een geschikt pand ook veel gemakkelijker iets vinden.”

Meest gelezen artikelen