Lommel

Lommel

loont

Subsidies

Gevelrenovatie & Renovatie leegstaande panden

Met deze subsidies willen we de kwaliteit van de handelsruimtes vergroten. Daartoe subsidiëren we werken die hieraan bijdragen zoals o.a. schilderwerken of een nieuwe inkomdeur, maar ook bijvoorbeeld bevloering of binnenschrijnwerk.

Concreet voorzien we een éénmalige tegemoetkoming van 50% van het factuurbedrag voor de werken, excl. BTW, met een maximum van € 6.000 per pand, en dit zowel voor renovatie van de gevel als binnenin. In totaal kan de subsidie voor de renovatie van jouw ruimte dus oplopen tot maar liefst € 12.000!

In ruil vragen we wel dat je aanvraag aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moeten de uitgevoerde renovatiewerken minstens € 6.000 bedragen, moet de ruimte minstens 3 jaar oud zijn en moet je voor het pand en de werken in orde zijn met alle vergunningen en wettelijke verplichtingen. Indien je subsidie vraagt voor werken binnenin de ruimte, moet deze bovendien minstens één jaar leegstaan.

Eénmaal je dan effectief gestart bent, moet je je je zaak tot minstens 3 jaar na de subsidie in datzelfde pand uitbaten en moet je minstens 5 dagen per week en 8 uur per dag geopend zijn. Geen probleem toch? Want je hebt net het pand van je dromen kunnen verwezenlijken!

Let ook op dat een aantal zaken uitdrukkelijk uitgesloten zijn van subsidie, zoals bijvoorbeeld eigen werken of de loutere aankoop van materialen. Dus voorkom teleurstelling en informeer je goed van tevoren door het reglement grondig te lezen. Indien je nog vragen zou hebben, kan je steeds terecht bij de collega’s van de Dienst Economie.