Lommel

Lommel

loont

Subsidies

Starten nieuwe handelszaak & Extra subsidies bepaalde horecasegmenten

Met deze subsidie willen we mensen net dat spreekwoordelijke duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben om hun droom waar te maken.

Je kan rekenen op maar liefst € 8.000 als je een nieuwe vestiging opent in het kernwinkelgebied. Ook hier geldt wel dat je in orde moet zijn met alle vergunningen en wettelijke verplichtingen, dat je je zaak tot minstens 3 jaar na de subsidie in datzelfde pand uitbaat en dat je minstens 5 dagen per week en 8 uur per dag geopend bent. Als je voldoende voorbereid bent en goed hebt nagedacht over je ondernemersidee mag dat zeker geen probleem zijn. Daarom stellen we als voorwaarde ook dat je bij de subsidie-aanvraag het door jou ingevulde Vlaio Startkompas of een ander voldoende uitgewerkt ondernemingsplan bijvoegt.

Wil je bovendien starten als horeca-uitbater, dan hebben we dubbel goed nieuws voor jou! Als stad willen we namelijk volop inzetten op de versterking van ons horeca-apparaat. Als je daarom start in één van de volgende horecasegmenten, kan je aanspraak maken op nóg eens € 5.000…

  • Wereldkeuken met enkel landspecifieke gerechten en sfeer, aangepaste inrichting, muziek én bediening aan tafel.  De klant eet hier uit echte borden en aan een netjes gedekte tafel. Take-away valt hier dan ook niet onder.
  • Muziekcafé toegespitst op een bepaalde muziekstijl zoals rock, blues of jazz, met een aangepaste inrichting, muziek en bediening.  Op regelmatige basis worden hier live optredens georganiseerd.   
  • Dansclub toegespitst op een jong publiek tussen 16-30 waar regelmatig live DJ-sets plaatsvinden.   De focus ligt hier op dans en uitgaan en de aanwezigheid van een dansvloer is dus vereist. 
  • Vegetarisch/vegan restaurant
  • Tapasbar met focus op kwaliteitsvolle sharingfood, aangevuld met een ruimere wijn-/cocktailkaart. 
  • Belevingsrestaurant waarbij de gasten tijdens de maaltijd geanimeerd worden door cabaret, theatershows, etc, al dan niet met interactieve deelname.
  • Cocktailbar met een uitgebreide kaart aan spirits en cocktails die met verse ingrediënten bereid worden. De inrichting, muziek en bediening zijn volledig aangepast aan het concept. Originaliteit, productkennis en kwaliteit zijn belangrijk.